Over mij

Ik ben Anne Middelham, 36 jaar, geboren en getogen Oosterbeekse en jarenlang ervaring met honden. Waar menig meisje nog met barbies speelde, had ik op mijn tiende al mijn eigen hondenuitlaatservice waar ik menig buurthond socialiseerde en de basiscommando’s aanleerde. Ik ben na mijn opleiding als sociaal pedagogisch hulpverlener jaren werkzaam geweest in een psychiatrisch ziekenhuis en jeugdinstellingen. Dit heb ik met heel veel plezier gedaan, maar in 2013 was het toch tijd om te kiezen voor mijn passie: HONDEN!

Mijn eerste hondencursus volgde ik op twaalf jarige leeftijd. Inmiddels ben ik ruim aantal cursussen en een opleiding tot hondengedragdeskundige en kynologisch instructeur verder en is mijn liefde voor het hondenvak alleen maar verder gegroeid. Na het succesvol heropvoeden van mijn eigen 2 honden (herplaatsers, agressie en angstproblematiek) in 2008 – 2011, kreeg ik steeds meer spontane verzoeken om hulp vanuit mijn omgeving. Vanaf 2013 bied ik mijn diensten als hondengedragstherapeut ook breder aan via mijn bedrijf Hulp4baasje.

Met Hulp voor baasje bied ik privéhondentraining voor een ieder die liever niet met tegenzin elke vrije zaterdag opoffert om met rubberen kaplaarzen in een weiland te staan. Maar ook voor diegene die in een gewone cursus de fit met de dagelijkse praktijk mist. Mijn missie is om honden weer in het gareel te krijgen met hun baasje (s) of andersom. Een balans vinden in de samenwerking en het samenleven tussen mens en dier. Hier kijk ik naar de behoefte van het dier, de natuur liegt er namelijk niet om. Ik wil u, als baasje, hierbij de juiste tools geven om op een snelle, laagdrempelige manier uw hond onder controle te krijgen. In uw eigen tijd, in uw eigen omgeving komen theorie en praktijk direct bij elkaar. Zo boekt u al na 1 les resultaat!

Tijdens de trainingen leer ik mijn cliënten dat het cruciaal voor een hond is om genoeg lichaamsbeweging te krijgen en zo zijn energie op een positieve manier te uiten. Een hond die te weinig beweegt kropt zijn frustratie op met alle problemen van dien! Daarnaast is wandelen in een roedel ook uiterst natuurlijk en leerzaam. Regelmatig zijn honden van hun soortgenoten vervreemd en door middel van groepswandelingen kan ik de hond dan helpen weer hond te worden!

Vandaar ook dat ik vanaf december 2014 mijn diensten uitbreidde met een hondenuitlaatservice in regio Oosterbeek, Doorwerth, Renkum! Met deze service bied ik elke hond net een beetje meer vanuit mijn achtergrond als hondengedragstherapeut.

Meer weten of direct inschrijven voor een groepswandeling of training ? Neem CONTACT op!

Wellicht tot snel,

Anne Middelham

.